TEKNISKA TIPS

Mediaboxen

Du skall bara ha en utrustning kopplad direkt till mediaboxen (LAN1). Vid inkoppling av flera enheter i flera LAN-portar kommer diverse konstiga fenomen att kunna uppstå, detta är inte heller meningen att det skall gå.

Hastighetsproblem
Hastighetsproblem på bredbandet beror nästan alltid på den tekniska utrustningen (router, trådlös accesspunkt, trådlöst nätverkskort etc.).

Kontrollera alltid hastigheten du får in via fibern genom att via en nätverkskabel koppla en dator direkt till mediaboxen, testa hastigheten. OBS att datorns nätverkskort måste klara den hastighet
du har i fibern och vill mäta. Slå även av eventuella brandväggar och virusprogram  om du ej uppnår rätt hastighet och försök igen.

Får du trots detta inte rätt hastighet, felanmäl det till din bredbandsleverantör.

Trådlösa nät
Speciellt i trådlösa nät rapporteras att man inte uppnår önskad hastighet. Detta beror oftast på att den trådlösa routern/accesspunkten inte klarar högre hastigheter än ca 100 Mbit. Var noga med att kontrollera med din leverantör av utrustningen vad den skall klara.

Får du inte rätt hastighet i det trådlösa nätet men har rätt hastighet vid inkoppling med kabel i din mediabox ligger problem i utrustningen och ej i leveransen via fiber.

Telefonidosan
Telefonidosan kan antingen kopplas mellan LAN1-porten på mediaboxen och WAN/Internet-porten på routern ELLER i någon av LAN-portarna på routern.

Telefonidosan är gjord för 100 MBit och kommer således kopplad mellan mediaboxen och routern inte att släppa igenom mer än ca 100 MBit.

Vill du koppla telefonidosan till routern måste du i din router göra s.k. port-forwarding på föjlande portar till telefonidosans IP-adress:

69 – UDP
5060 – 5080 TCP och UDP
9000 – 14000 UDP
50000 – 60000 UDP

Comments are closed.